Fogfehérítés után

rendelői fogfehérítés

Ma már az emberek rengeteget költenek a megjelenésükre, mellyel magabiztosságot, kiegyensúlyozottságot, igényességet szeretnének mutatni azok felé, akikkel találkoznak, akár egy üzleti megbeszélés, vagy akár egy baráti találkozó, randevú alkalmával. Sőt már kijelenthetjük, hogy ezek a „külsőségek” egyfajta státusszá is váltak.

Szerencsére a gyönyörű haj, igényes smink, sportos testalkat mellett a szép, egészséges mosoly is elvárás lett. Ma már nem csak az amerikai, de az európai filmekben, az egyre népszerűbb sorozatokban is megjelent a hófehér, szinte már-már világító fogazat, és valljuk be, még egy átlagos kinézet esetén is sokat tesz egy „tökéletes”, ragyogóan fehér mosoly. Ez sokaknál már egy egyszerű fogkőleszedést, és egy 1 órás rendelői fogfehérítést követően el is érhető. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni a rendelői fogfehérítésről, és hogy mire figyeljünk fogfehérítés után.

A fogelszíneződés lehetséges okai

Sajnos a mai táplálkozási szokások, a sok színezék, színes üdítők, vörös borok, a túlzott kávéfogyasztás és a dohányzás nem kedveznek a fehér fogaknak, hamar elszíneződést okoznak.

Azzal tisztában kell lenni, hogy a fehér fog az genetikailag is meghatározott. Van egy úgynevezett fogváltáskori fogszín, aminél fehérebbet fehérítéssel nem tudunk elérni. Erre a színre természetesen senki sem emlékszik, és sok esetben a fényképek sem adják vissza, hogy milyen is volt ez a szín. Emellett sokat számít a bőr tónusa is a fogszín érzékelésekor, hiszen egy barnább, kreolabb bőr esetén a kevésbé fehér fog is tűnhet fehérebbnek.

A fogak elszíneződését késleltetni lehet, általában egy fogfehérítés 1 -2 évig tart, hiszen nehéz egyből kizárni az étkezésünkből az elszíneződést okozó anyagokat, még egészségtudatos táplálkozás esetén is.

Rendelői fogfehérítés

A rendelőben végzett fogfehérítést 1,5-2 évente szoktuk javasolni, éves fogkőleszedés mellett.

A sikeres eredmény érdekében a fogkőleszedés erősen ajánlott, hiszen az nem fehéredik ki, ezért mindenképp el kell távolítani.

Rendelőnkben a fogkő eltávolítás után polírozzuk a fogakat, ezután ínyvédőt, majd fogfehérítő gélt helyezünk fel, amit 3*20 percig megvilágítunk. A folyamat közben a fogfehérítő gélt 20 percenként lemossuk, majd újra felhelyezzük.

Akinek a front fogai elölről tömöttek, vagy héjat, koronát visel, azokat fogfehérítést követően cserélni kell, és a kifehérített fog színéhez igazítani.

Otthoni praktikák vs. professzionális ápolás

Nem javasoljuk az otthoni praktikákat, főleg a különböző fogfehérítő géleket, melyeket egy sínnel kell felhelyezni. Észrevételeink szerint ilyenkor sok esetben nem megfelelően helyezik fel a gélt a sínnel együtt, általában az előírtaktól hosszabb ideig engedik hatni az anyagot. Olyan esetről is hallottunk már, aki ezzel a felhelyezett sínnel aludt. Ez mindenképpen ínygyulladáshoz, ínyrecesszióhoz vezet.

Az otthoni fogfehérítés során, a fogkő a legtöbb esetben nincs eltávolítva, így különböző színárnyalatokat kaphatunk, hiszen a fogkő nem fehéredik a fogakkal együtt.

Egyébként is javasoljuk az évenkénti fogászati kontrollt, fogkőleszedést. Ezért érdemes lehet ezekkel egybekötve kérni egy fogfehérítést is, ha nem is minden évben, de 2-3 évente. Így 1,5 órát rászánva gyönyörű lehet a mosolyunk.

Mire érdemes odafigyelni fogfehérítés után?

Sajnos nehéz, szinte lehetetlen olyan étrendet tartani, hogy fogaink idővel ne színeződjenek el. A fehérítés tartósságát fogfehérítő fogkrémekkel tovább fenntarthatjuk.

Tévhitek a fogfehérítésről

Sokan tévesen azt hiszik, hogy fogfehérítéskor a fogzománc felszínéből marnak le egy vékony réteget. AZONBAN EZ NEM IGAZ!

Fogfehérítés során a hidrogén peroxidot tartalmazó fehérítő anyag kioldja a fogzománcból a szennyeződéseket, de annak vastagságát nem befolyásolja.

Az általunk alkalmazott fogfehérítési eljárás biztonságos, kipróbált módszer, melyet klinikai tesztek és tanulmányok sora bizonyít.

Összegzés

Fogfehérítés utáni tanácsként érdemes megfogadni, hogy 5 napig mellőzzük az étrendünkből a fogakat elszínező ételeket, italokat. 1-2 napig érzékenyek lehetnek a fogak, de ez az érzés gyorsan megszűnik.

A fogfehérítés nem alkalmazható fejlődési rendellenesség miatt kialakult zománc problémáknál, fluorózis (túlzott fluor bevitel következtében kialakult zománc elszíneződés) során kialakult barna, fehér foltok esetén. Antibiotikum okozta csíkos elszíneződés 6 havonta történő fehérítéssel valamelyest halványítható.

A fogászati koronák, fogtömések sem fehérednek ki, ezek színét cserével lehet a fehérített fogak színéhez igazítani. A gyökérkezelt, elszürkült fogak csak belső fehérítést követően fehéríthetők.

Rendelőnkben széleskörű tájékoztatást követően kezdjük meg pácienseink fogainak fehérítését a fentebb leírtak figyelembevételével. Fontos, hogy mindig folyamatos felügyelet alatt végezzük kezeléseinket, vigyázva, hogy Önnek ne, vagy csak nagyon minimális fájdalma legyen, az íny semmilyen körülmények között ne sérüljön.

Keresse fel rendelőnket telefonon vagy online, és kérjen időpontot, mindössze 1-1,5 órás kezelésre! Ismét megjelenik az eredeti fogszíne, mely akár 6-7 árnyalattal is világosabb lehet, mint a jelenlegi.

Amit még olvasson el:
Call Now Button
SZÉP kártyával továbbra is fizetheti fogászati kezeléseit!
Ne késlekedjen! Éljen a lehetőséggel!