< Vissza a kezelésekhez

Fogpótlás, implantáció

A hiányzó fogak, fogrészek pótlására, ma már olyan modern anyagok, technológiák állnak rendelkezésre, hogy alig lehet megkülönböztetni a saját fogtól. Így újra bátran mosolyoghat!

Az implantáció során műgyökér, csavar kerül beültetésre az állcsontba, ami utána stabilan tartja a rákerülő fogpótlást.

Fémmentes fogpótlás hosszú távra

Cirkónium fogpótlás

Fogászati rendelőnk  népszerűvé vált fémmentes fogpótlása, a  számítógépes vezérléssel készülő cirkonium korona, híd.

Időtálló, pontosan illeszkedő megoldásra vágyik, akkor ezt javasoljuk Önnek!

A fémmentes (cirkónium) korona előnyei:

 •   esetleges fémallergiája esetén is alkalmazható Önnél, mert fémmentes,
 • természetesen illeszkedik az Ön saját fogaihoz,
 • nincs később kialakuló szürke ínyszél,
 • a számítógépes CAD/CAM köszönhetően rendkívül precíz és pontos,
 • az ínye a kezelés befejeztével gyönyörűen illeszkedik az új koronáihoz.

A cirkónium korona elkészítésének menete:

A cirkonium-dioxid korona, híd elkészítése során a fogorvos először lenyomatot vesz a preparált  (lecsiszolt) fogakról, (implantátumok esetén a lenyomati fejekről). A lenyomat alapján készülő mintát a fogtechnikai laborban egy speciális szkenner letapogatja. Ezt interneten keresztül egy gyártó központba továbbítja, ahol legyártják a cirkonium vázat. A fogpótlás  végső formai kidolgozása már a fogtechnikán történik, az egyéni esztétikai, biomechanikai és higiéniás követelményeknek megfelelően.

Fémmentes fogpótlásaink elkészítését 5-6 napos határidővel, több éves garanciával vállaljuk, rendszeres kontroll vizsgálat mellett.

Válassza a fogászati implantációt!

 • Megoldást jelent egy fog pótlásánál, melyet pl. egy szerencsétlen baleset következtében elveszített.
 • Jelentősebb foghiány esetén, amikor már hagyományos hidas fogpótlás nem alkalmazható.
 • Nagyon jó lehetőség teljesfogatlanságnál is, ha nem szeretné, hogy fogsora mozogjon.

Az implantációnak fontos szerepe van:

 • Az egészség megőrzésében
  A foghiány idővel rosszabb táplálkozáshoz, és ezáltal gyakran gyomorpanaszokhoz, emésztési problémákhoz vezethet . Emellett a hiányzó fog helyén lévő csontveszteség miatt a többi fog „elvándorol”, elmozdul, megdől a rágóerő iránya szerint. Ezért érdemes a foghúzást követően kis idő elteltével a hiányzó fogakat pótolni, ez sok esetben csak implantációval lehetséges.
 • A magabiztosság, esztétika növelésében
  Az élet számos területén – párkapcsolat, munkahely (állásinterjú), üzleti élet – fontos, hogy magabiztos, egészséges benyomást tegyen másokra.  Ehhez fontos a szép és teljes fogazat.

A fogimplantátum a valódi foggyökeret helyettesíti. Titánium ötvözetből készül, mivel ez biológiai, kémiai és fizikai jellemzőinek köszönhetően megfelelően a csontba integrálódik, és az emberi test teljes mértékben elfogadja, ami a sikeres fogbeültetés egyik alapvető kritériuma.

A beültetés átlagos esetben 30-60 perc. Helyi érzéstelenítésben végezzük. Az implantátum (csavarmenetes rész) teljes becsontosodását (3-4 hónap) követően kaphatja meg a végleges felépítményt (koronát, hidat stb.). Addig isbiztosítjuk, hogy ne maradjon fogatlan az implantátum gyógyulási ideje alatt sem.