Mikroszkópos gyökérkezelés

 

Fájdalommentes kezelések
Megfizethető árak
Sok éves tapasztalat

Miért a mikroszkópos gyökérkezelés?

A legújabb mikroszkópos gyökérkezelési technika segítségével a sikeresen megmentett fogak százalékos aránya  tovább növelhető. Így még több esetben elkerülhető a foghúzás, és az azt követő fogpótlás.

Adjon esélyt a fogának!

Mikroszkópos gyökérkezelés

Mi az a mikroszkópos gyökérkezelés?

A mikroszkópos gyökérkezelés egy olyan eljárás, amely során a kezelést végző fogorvos egy speciális mikroszkóp segítségével kezeli a gyökércsatornákat. Ennek a műszernek köszönhetően a legkisebb szövetmaradvány is eltávolításra kerül, amely a gyulladás, fájdalom okozója.

Mikor indokolt a mikroszkópos gyökérkezelés?

Egyrészt olyan fogak esetében, ahol gyökércsatorna nagyon szűk, nagyon görbe vagy a csatornában problémát okozó szövet nehezen látható, ezért nehezen eltávolítható. A mikroszkópos nagyításban ez orvosolható, egy hagyományos gyökérkezeléssel szemben. Másrészt a hagyományos gyökérkezelés során betört eszköz (reszelő) mikroszkóppal még eltávolítható, és a gyökérkezelés tökéletesen befejezhető.

Mikroszkópos gyökésrkezelés MXdent

A mikroszkópos gyökérkzelés menete

1. Szájvizsgálat, diagnózis

Az állapotfelmérés fájdamommentes.  Fog gyökérkezelése spontán fájdalom esetén válhat szükségessé.  Digitális panoráma röntgen segítségével nézzük meg a fogak állapotát.  Bizonyos esetekben digitális kis röntgen, vagy akár CBCT is szükségessé válhat, a pontos diagnózis felállításához.

2. Kezelési terv, árajánlat készítés

A vizsgálatokat követően pontos képet adunk fogai állapotáról, tájkoztatjuk a lehetőségekről. A  személyre szabott kezelési tervet, árajánlatot írásban adjuk Önnek (akár több válozatot is). Amennyiben a kezelés összetettsége miatt szükséges, akkor ingyenes második konzultációt biztosítunk.

3. Helyi érzéstelenítés

A gyökérkezelést helyi érzéstelenítésben végezzük (injekció). Ez a kezelés legkellemetlenebb része, viszont ezután, a kezelés során már nem érez fájdalmat. 

4. Gyökérkezelés

A gyökércsatorna feltárásához átfúrjuk a fog koronai részét, hogy elérjük a pulpát (fogbél), itt keresi meg a fogorvos kollégánk a gyökércsatornákat. Ezután következik a gyökércsatornák megtisztítása. Különféle speciális eszközökkel eltávolítjuk a gyulladást okozó anyagokat úgy, hogy csak egészséges szövetállomány maradjon.

5. Ideiglenes tömés

A kitisztított gyökércsatornákat gyógyszeresen zárjuk, hogy a gyulladás maradéktalanúl megszűnjön. A fog koronai részén ideigelens tömést helyezünk el, hogy Ön megszokott módon tudjon étkezni többé-kevésbé, és megóvjuk a kezelt területet.

6. Végleges gyökértömés

1-2 hét múlva, ha elmúlnak a panaszok, akkor megtörténik a végleges gyökértömés, és a fog koronai része végleges tömést, betétet vagy koronát kap. Amennyiben panasz áll fent, akkor ismételt tisztítás történik, és még 1-2 hetet várni kell a végleges tömésig.

Fogorvosi konzultáció MXdent

Mikor jelentkezzen be hozzánk gyökérkezelésre?

Pontos diagnózisra, és kezelési tervre vágyik fogai megmentésével kapcsolatban

Máshol már nem sikerült a gyökérkezelése, de Ön még adna egy esélyt magának

Kedvezőtlen anatómiájú a foga, és ezért máshol már nem vállalják

Nem a mindenáron fogimplantálás híve, adna még egy esélyt a fogának

Gyakori kérdések

Tudjon meg többet a mikroszkópos gyökérkezelésről!

MXdent Fogászat, ahol a szakértelem kedvességgel párosul

Képzett fogorvosok
Megfizethető ár
Modern fogászati eszközök
Menü
Call Now Button
SZÉP kártyája mind 3 zsebéből fizetheti fogászati kezeléseit!
Ne késlekedjen! Éljen a lehetőséggel!